CIRI PENTING CHILD CARRIER

child carrier

1. Backsystem
Child carrier ni sama macam backpack, ada backsystem. Backsystem penting untuk keselesaan semasa pikul child carrier. Paling penting adalah dapatkan child carrier yang bersesuaian dengan torso length.

2. Frame
Frame hendahlah kukuh dan pada masa yang sama tak terlalu berat. Fungsi frame adalah untuk distribute berat kanak-kanak supaya load distribution lebih efektif. Load distribution yang efektif mengurangkan penat semasa memikul child carrier.

3. Kickstand
Kickstand ni penting untuk masa nak letak child carrier. Kalau takde kickstand, mau tergolek anak dalam child carrier bila letak kat bawah.

4. Storage
Storage ni pun penting jugak. Kena fikirkan cukup tak ruang nak letak botol susu, pampers, pakaian spare, susu, etc etc.

5. Hood
Hood biasanya dijual berasingan. Fungsi hood adalah jelas, untuk perlindungan dari hujan dan panas.

Whatsapp Jenoba Outdoor di 0199061018 untuk pilihan child carrier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s