REVIEW: MORA ELDRIS

Jenoba Outdoor baru restock pisau Mora. Banyak juga model yang sampai. Companion, Mora 749, Mora 748MG, Marine Rescue, etc etc. Tapi yang paling menarik hati adalah Mora Eldris Neck Knife + Fire Steel.

Mora Eldris ni kecik je. Paling kecik dalam banyak-banyak pisau Mora. Sekali tengok macam pisau mainan. Cute je.

eldris

muat dalam tapak tangan

Tapi jangan underestimate Mora Eldris ni. Handle dia sedap pegang; ergonomic dan grip. Blade diperbuat daripada material 12C27 stainless steel dengan Scandinavian grind. Grind adalah jenis mata pisau. Ada banyak jenis grind – hollow, flat, sabre, to name a few. Scandinavian grind adalah jenis mata pisau yang senang untuk diasah. Jadi takde masalah sangat dengan pisau Mora Eldris ni.

Mora Eldris dijual siap dengan sarung polimer. Tahan lasak dan selamat. Ada 4 warna yang available; biru, hijau, hitam dan kuning. Merah ada jugak, tapi stok belum sampai.

green eldris

dari kiri: fire steel, paracord, Mora Eldris, secondary lock

Part paling best tentang Mora Eldris ni adalah spine (bahagian belakang bilah) adalah bentuk petak. Jadi boleh digunakan dengan fire steel untuk menghidupkan api. Fire steel disertakan sekali dengan model ni. Dijual satu pakej bersama dengan neck knife kit, boleh gantung di leher untuk gaya yang lebih survival.

Harga? RM325 di Jenoba Outdoor. Boleh whatsapp 019-9061018 untuk order.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s