HAMMOCK VS GROUND

Dunia sentiasa terbahagi kepada dua kem. Baik dan jahat. Iphone dan Android. Ayam goreng McD dan KFC (kami pilih A&W). Dan yang paling memeningkan kepala, hammock dan ground.

Ini list perbandingan yang kami buat untuk anda. Enjoy!

1. Harga
Hammock paling murah RM35 (Hammock Siam). Paling mahal sampai ratus-ratus. Bergantung kepada kualiti dan bajet macam mana yang anda ada. Kalau ada aksesori macam kelambu, boleh jadi lagi mahal.

Harga ground biru oren dalam RM50 ke RM100 ikut saiz. Ground yang branded boleh sampai harga ratus-ratus jugak.

Pemenang: Seri

2. Pack size
Pack size hammock lebih kurang besar tupperware lunch pack.

Ground? Besar dan susah nak masuk dalam backpack. Kadang-kadang pening jugak nak pack ground ni. Yang bawak ground mesti sakit hati sebab dia biasanya orang last siap packing backpack.

Pemenang: Hammock

3. Setup
Asalkan ada pokok 2 batang, boleh dah nak pasang hammock. Space pun tak makan banyak sebab boleh pasang bertingkat-tingkat.

Ground nak kena cari tempat rata, takde batu dan tunggul, takde laluan air, etc etc. Bukan senang nak cari tempat macam ni dalam hutan.

Pemenang: Hammock sekali lagi.

4. Keseronokan
Lepak dekat ground bawah fly ramai-ramai. Sembang sampai pagi. Kutuk member sambil minum kopi. Priceless!

Hammock ni guna masa tidur je.

Pemenang: Ground

Keputusan Penuh: Seri sebab point keseronokan tu bernilai 2 mata. kehkehkeh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s